onsdag 12 september 2007

Vatten över huvudet

Killinggänget på Dramaten? Henrik Schyffert i dialog på stora scenen med Börje Ahlstedt? , jag tror inte det. Man hör hur de diskuterade i styrelserummet på Dramaten:
" Vi tar in de där killarna som var hippa för femton år sen när de klämde mjukost genom pappfigurer och skämtade om jakaranda-färgade dentalprodukter."
"Men är de inte bara tramsiga på scenen? På Grand blev det ju bara jobbigt med Robbans Åsa Nisse-skämt."
" Nej, nu är du negativ. Långfilmen var ju riktigt tung och tänk vad kul om vi kan få dom att göra lite roliga interna imitationer. Rheborg som Margareta Krook och Robban som Ernst-Hugo som vanligt. Och så kör dom Flora-sketchen. Det är annat än Beckett det! Folk kommer att stampa i golvet."

Andres Lokko skrev den här roliga krönikan i januari (han skriver 2-3 roliga texter om året) där han raljerade om E-Types inval i Skönhetsrådet. Jag är rädd att den där teaterföreställningen kan bli min "The Ass people".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst. Vilken örnkoll du har. Förra gången Killinggänget gjorde drama istället för vanlig komedi gick det ju jättedåligt. De vann bara fyra guldbaggar och blev allmänt kritikerrosade. Och precis som du så riktigt påpekar så var det ju hela 15 år sedan, närmare bestämt år 2004. Tänk vad tiden går.

Papa sa...

Du likställer en biofilm med teater? På fullt allvar? Dramaten kanske skulle bjuda in Lasse Åberg också?

Det var 15 år sen de var hippa. Då gjorde de nämligen I manegen på TV som sågs av typ 1000 pers. Då var dom hippa. Sen blev de folkkära.

Jag har örnkoll. Till skillnad från dig.