torsdag 20 september 2007

Mjölk-missbrukare del 2

Som jag skrev i slutet av mitt förra inlägg så har mjölk-maffian använt caffe latte-trenden till sin fördel och har lyckats få svenskarna att dricka kaffe med mjölk. Litervis med mjölk. Caffe latte är helt enkelt en varm dryck avpassad för människor som inte gillar kaffe. Det är inget fel med det egentligen. Som dryck till fikat passar det alldeles utmärkt om man tycker att det är gott att dricka varm grädde till sina gräddbullar.

Kaffe med mjölk i olika tappningar är alldeles utmärkt till frukosten. Det är lent och mjukt att starta dagen med. Men varför dricker svenskar det dygnet runt? En italienare får kväljningar när han ser en svensk efter en utsökt tre-rätters måltid dricka en dryck bestående av 3 dl varm mjölk och 3 cl kaffe. Tycke och smak säger vissa. Men de har fel. Och italienarna har rätt. För det är äckligt. Mjölk lägger sig som en tjock klump i munnen och i halsen. Att avsluta en måltid med att hälla ner det i sturpen är en förolämpning mot maten.

Jämför med ifall du tar ett årgångsvin och dricker det samtidigt som du trycker i dig en gigantisk chokladboll. Eller tar en rökig maltwhiskey som du blandar med coca-cola. Eller klämmer ketchupflaskan över din portion Spaghetti carbonara? Skulle du göra så?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Carbonara utan ketchup är som smörgås utan smör. Det går ju, men det smakar ju inget.

Papa sa...

Varför är jag inte förvånad när kommentaren kommer från den man som hade filmkölk i gröten...