onsdag 13 juni 2007

Barbapappa spår sommarvädret


Boka era semesterresor till utlandet! Så här kommer sommaren att se ut i år. 12-20 grader varmt och molnigt. Regn var och varannan dag. Det varma vädret vi hade vid månadsskiftet var ingen försmak. Det var det varma vädret vi fick denna gång. Redan nu så är det kallare som ni har märkt. Vad trodde ni? Har ni förträngt de många miserabla somrarna vi haft tidigare och tror att det per definition alltid är varmt nu på sommaren pga "växthuseffekten"? You are sadly mistaken!

Jag vet detta för att jag har bett högre till vädergudarna än vad ni har. Jag bor nämligen på sjätte våningen i en liten lägenhet . Och med en höggravid sambo så skulle en sommar med höga temperaturer bli en plåga värre än digerdöden på 1300-talet. Vi har införskaffat en golvfläkt till vardagsrummet och har även en bullrig bordsfläkt till sovrummet men detta förslår inte långt.

Så på vägen hem idag rekommenderar jag er att plocka med er en resekatalog. Fundera dessutom på roliga inomhusaktiviter. Tänk vad skojigt att få ynnesten att ägna sommaren åt biobesök, museum, kortspelande och Marcel Proust medan regnet smäller mot taket!

Inga kommentarer: