lördag 31 januari 2009

Accidenture strikes again

Ingen nyhet då det har varit känt länge att det inte har gått så bra med installationen av SAP på Försäkringskassan. Intressant vinkel på det hela i DN dock.

"Enligt flera källor är SAP ett affärssystem som lämpar sig dåligt för offentlig verksamhet, både i fråga om lämplighet och kostnadseffektivitet." ( journalisterna hänvisar till några säkert väldigt vederhäftiga källor utan egenintresse)

"Man har infört ett IT-system som andra har lämnat och gått ifrån. Systemet är dyrt och svårt." (Socialförsäkringsministern)

Jo det är ju säkert systemets fel i huvudsak. Om jag stavar fel i detta inläggg så kan jag ju skylla på BLOGGER. För det kan väl inte vara så att hjulet snurrar men hamstern är död?

4 kommentarer:

magervalp sa...

accenture är onekligen en samling klåpare, men SAP är inte heller nått system med bra rykte, alltför många företag som varit nära KK när de ska införa deras system

Anonym sa...

Borde finnans kontroll hos myndigheter där stor försiktighet iaktas inför företag som accenture , capgemini ,etc .. de har ju lång lista med misslyckanden.

Myndigheterna har helt enkelt för mycket pengar , och när affären går i lås är utförarens stora problem att bränna upp pengarna genom att ösa in konsulter i mängder , ofta otroligt överdimensionerat och då går projektet åt skogen det är naturlag och välkänt....

Anonym sa...

Håll i er:

Tio miljarder för SAP på Försäkringskassan
http://computersweden.idg.se/2.2683/1.179163/tio-miljarder-for-sap-pa-forsakringskassan

Papa sa...

Tusentals företag över hela världen (inkl massor i offentliga sektorn) använder SAP, världens ledande affärssystem.

Kostnaderna i alla projekt skenar oftast inte för att man gör saker fel utan för att man gör fel saker. Har man levererat något som efter månader inte går att använda måste man ha missat vad syftet egentligen var. Man gick nog fel från första sekunden i val av system och partner som skulle passa.