fredag 26 oktober 2007

Barbapappa startar ett parti

Jag har funderat på det där med att starta ett politiskt parti. Det kanske finns plats i marginalen för mig nu . Jag fick en kommentar nyligen om att jag skulle få en röst ifall jag hade ett parti, så den rösten kan jag ju börja bygga på. Ju mer jag har tänkt desto mer har jag insett att det roligaste är inte att tänka sig som en allsmäktig världsförbättrare utan som ett tjurigt enfrågeparti. Då det är baby boom så satsar jag på dessa gelikar.Jag skulle givetvis vara en enväldig Kim (och knalla runt i mitt slott och sjunga I´m so "ronery" som i Team America) med några nickedockor omkring mig och så måste vi ha massor av fina vallöften/idéer som inte alls behöver vara finansierade:
  • Verka för flexibel arbetstid. Kontorstider 8 till 17 är förlegat. Många arbetsplatser har idag närvaroplikt dessa tider. Kör istället med 6 till 19 så att småbarnsföräldrar kan anpassa sig till dagis och skoltider och välja om de vill jobba tidiga eller sena pass.
  • Föräldraledigheten ska vara dubbelt så lång som idag och kunna tas ut fram till ungen fyller 18.
  • Företag som avskedar personer som tar mamma/pappa-ledighet ska tvingas återanställa personen samt som straff betala ett ruggigt högt vite.
  • Jämo ska jaga alla verksamheter med blåslampa som bedriver könsdiskriminerande verksamhet som mammabarn-bio, mammabarn-jympa, mammabarn-grupper som utesluter papporna.
  • På fotbollsarenor skall det vara lag på att ha familjeläktare inklusive skötrum med fulla faciliteter inklusive micovågsugn.

Nu är det bara att luta sig tillbaka och hoppas på "barba-effekten"!

Inga kommentarer: