tisdag 28 augusti 2007

Autumn blues

Ingen jämrans brittsommar minsann utan här blir det rejäl höst med en gång. Nu har man ätit sin sista glass, sippat sin sista öl på uteserveringen. Dags att hänga in de kortärmade skjortorna längst in i garderoben och gräva fram stickade tröjor och halsdukar.

Men va fasiken. Efter att ha gnällt av sig idag när man går hukande genom snålblåsten i på tok för tunna kläder så är det bara att rätta in sig i ledet och gilla det sk "läget".

Här är några rekommendationer att ha i din Ipod från årets skivskörd:
  • Arcade fire: Neon bible
  • The National: Boxer
  • Feist: The Reminder
  • The Coral: Roots & Echoes

Dessa skivor är av passade för en höst där klimatet i bästa fall är jämngrå himmel och i sämre fall ser ut som filmkulisserna från Bladerunner. En annan dag ska jag hitta något lättsammare att rekommendera.

Tills dess roa er gärna med vad som måste vara världens roligaste blogg. Stor satir. Undrar när det avslöjas som en elak parodi av den ont anande huvudpersonen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Här i Bukarest är det fortfarande 30 så inga halsdukar här inte!

Papa sa...

Lika bra det. Har hört att halsdukarna i Rumänien alla gjordes i kolchos 23A 1962 på våren.

Johan sa...

Apropå Jossan - man skulle kunna tro att internet & bloggande skulle kunna innebära ett uppsving för det skrivna ordet, men det är helt omöjligt att läsa var och varannan kändis-"blog" som dyker upp nuförtiden. Expressen/KvP/... är värst på att gräva upp eländiga sådana - gul-och-blå-Frida exempelvis. Hon skriver i samma klass som Jossan.