onsdag 18 mars 2009

Riktigt bra barnbok

Anna-Clara Tidholms böcker är riktigt bra. I synnerhet den serie på pekböcker som hon skrev i början av 90-talet: "Knacka på", "Hitta på", "Varför då", "Ut och gå". Roligt uppbyggda och med en humor som känns ovanlig i djungeln av medelmåttiga svenska barnböcker.


"Knacka på" är en av Barbidurs absoluta favoriter.

3 kommentarer:

Dr Preben sa...

Missa inte heller böckerna om Ture som hon skrivit tillsammans med Thomas Tidholm. Perfekta för barn i Barbidurs ålder och de håller dessutom ett tag.

annalin sa...

Vi kan Knacka på utan och innan, och trots att vi äger den vill B alltid låna den på biblioteken (även på engelska ibland, Knock knock.) Men hon hittade faktiskt boken med ett datorspel till, som är riktigt bra. Du kan sitta tillsammans med ett ganska litet barn vid datorn, och gå igenom rummen, allting rör sig och låter. Konstigt att man inte visste om det tidigare. Jag rekommenderar verkligen spelet!

Papa sa...

Preben:
Tack för tipset om Ture. Har noterat dom men aldrig kollat i dom. Var lite skeptisk efter att ha sett framsidan. Är inte Ture en gammal grå gubbe i hatt?

Annalin:
Låter kul i teorin men för tillfället kan marodören inte sitta vid en dator. Hur kul det än är på skärmen så envisas han med att omväxlande banka på tangenterna och slita loss dom.