måndag 9 mars 2009

Pappa-twittrande

På öppnis stod en av papporna och skroderade för en grupp andra föräldrar om mikrobloggen Twitter och hur fantastisk den var. Han berättade hur han skickade otaliga sms dagligen för att uppdatera Twitter och låta omgivningen veta vad han gjorde och var han var.

Jag fick lägga band på mig själv rejält för att inte gå fram till den förvirrade mannen, dra honom upp i hans välstrukna skjortkragar och vråla honom rätt i ansiktet:

" Du är pappaledig! Din status är att du är på Öppnis, i lekparken eller hemma. Det enda du gör om dagaran är att leka med, mata, byta på eller vyssja ditt barn. Thats it! Varenda dag! Denna information är lika spännande för din omgivning som att vänta i konsum-kassan. "

2 kommentarer:

Knas och kalas sa...

:-)
Var på Öppnis idag. Hade en liten förhoppning att träffa Barbidur och Mama. I morgon är det babysim så det blir inget Öppnis tyvärr. Fru Preben har skvallrat om idolbilden. Kändes nästan som vi var kändisar!

Dr Preben sa...

Du får inte racka ner på pappor som har mobiltelefoner utan fungerande webbläsare! Du kanske dessutom har missat att den stackaren kanske var tvungen att rapportera statusändringar till sin fru.
Funderar själv på att rapportera blöjinnehåll såsom uppskattad vikt, volym, färg och konsistens. Kanske skulle man sms:a in det bara för att vara lite retro...