tisdag 13 november 2007

Espresso house är djävulen

Ett Espresso house har just slagit upp portarna i hörnet Sveavägen/Rådmansgatan. Två portar från mitt stam-kaffeställe Sosta. Med tanke på Sostas prisnivå och mängd stammisar så trodde jag EH skulle vara tomt och att de snarast skulle lägga beslag på lattemorsor och andra som vill sitta ner på eftermiddagen. Men det var allt en liten kö som gärna betalade 19 spänn för en macchiato istället för Sostas 12.

Varför har jag agg just mot Espresso house egentligen? Det är ju inte så att jag gör massa utfall mot allehanda ärkekapitalistiska snabbmatskedjor. En anledning är väl att de är som en cancersvulst i Malmö och har övertagit Röda krans lokaler på lilla torg och Miss Browns på Davidhallstorg. Alternativen är nån av de andra Starbuckskopie-kedjorna. Tråkigt är bara förnamnet.

Det är massor med protester nu angående planerna att etablera en galleria på Odenplan. Men det spelar ju ingen roll vad folk klagar på. Det är oundvikligt att Odeplansgallerian kommer med spännade affärer som Kappahl, Gallerix, Intersport, Guldfynd och så ett fik i mitten. Många människor gillar faktiskt gallerior, föredrar detta framför småbutiker annars skulle detta inte ske. Vi får vad vi förtjänar. Folk föredrar också Doobidoo och Bonde söker fru på TV. Det är så den svenska massan fungerar. Vi andra som inte gillar sånt är ju per definition inte en motvikt då våra intressen är helt olika varandra. Och folk gillar att köpa sin caffe latte i en miljö som ser ut som de är vana vid, tillredd av en finnig 18-årig tjej. Det känns tryggast så.

2 kommentarer:

Fotbollsfakiren sa...

Ska inte gallerian vid Odenplan ligga under marken? Vem bryr sig då? Jag tror att protesterna mest är för att man inte vill ha en byggarbetsplats utanför dörren.

Förslag: Skit i gallerian och dra samtidigt om Citybanan så att den inte går i närheten av Odenplan. Dra sedan om tunnelbanan så att Odenplans station stängs och flyttas typ till Norra stationsområdet. Sedan kan alla som bor vid Odenplan åka hästdroska istället. Det är egentligen det de vill ;-)

Papa sa...

Man vill gärna ha nya saker men helst på ett behagligt avstånd menar du? Har inte tänkt mig Odenplansmänniskor som "franska bönder"-protestanter innan. Känns lite lustigt med ett uppror i Vasastansmedelklassens hjärtpunkt.