torsdag 31 maj 2007

Mobbare utan ballar

SVT har ju inte helt obemärkt beslutat sig att skaffa sig stake genom att köpa in "Ballar av stål" från Strix. Man kan ju inte säga annat än att upphovsmännen lyckas fixa publicitet.
Strix-reporterns linje var att "tål man inte skämt så är man en torrboll". Och visst känner man igen argumentet. Det var den argumentationstekniken som mobbarna använde som försvar inför rektorn i plugget.

Nu har de toppat det tokroliga infallet att spruta ner kändisar med att ringa på hemma hos en okänd kvinna och stirra ut henne. Ett klassiskt mobbargrepp. Kvinnan blev förvånande nog inte alls full av skratt utan rädd. Kvinnan levererade dock sedan den klockrena kommentaren: "Att gå på ensamma kvinnor och smygfilma dem i deras eget hem, hur mycket "ballar av stål" behöver man för det?"

Varpå Robban Aschberg vänder på sin ursäkt om att det inte är roligt om någon blir skrämd och det var inte avsiken etc med att det "fanns inget att vara rädd för, men rädsla är inte alltid något rationellt". Så det var med andra ord irrationellt att handla som kvinnan gjorde?
Skitprat! I samma situation hade han sopat till nollan utanför dörren. En spark mellan benen kanske? För där finns inget som skyddar.

1 kommentar:

Fotbollsfakiren sa...

Tänk vad mycket rolig tv man kan göra med lite licenspengar...