torsdag 2 april 2009

Tre onödiga saker

Dessa tre saker införskaffade jag inför vår sons födelse. Och det var pengar i sjön. I alla fall så här långt.
  1. En blöjhink- Sangenic. Tanken är att blöjorna skall inneslutas så att lukten inte ska slippa ut. Saken är bara den att i början luktar inte blöjorna så mycket och de gör inte av med så många så när du väl fyllt en av påsarna så har de äldsta blöjorna blivit rätt gamla. Kanske att man skulle ta fram den nu dock när det luktar rätt illa från pedalhinken på toaletten.
  2. En babywatch. Fortfarande har den inte använts. Är väl andvändbar om ditt barn tidigt sover i eget rum eller om du har ett hus där du inte hör ditt barn när du är i köket eller altanen t ex. Så bor dock inte vi. Och nu känns den obsolet. Vaknar han och är ledsen går han upp och kommer knallandes till oss.
  3. Jag skall bli pappa-böcker. Förnumstiga historier skrivna till 95% av journalister som drygar ut kassan med att skriva dessa under pappaledigheten (precis samma som mamma-litteraturen). Deras erfarenheter är således helt ointressanta för dig i praktiska termer. Läste förstött dom innan Barbidur kom sen har de stått och skämts i ett dammigt hörn.

Sensmoralen är väl ändå att man gör en del felköp på vägen i all hast av saker man bara MÅSTE skaffa enligt vad man fått höra av andra. Men rätt mycket av det vi skaffade är vi evinnerligt glada över. Men man tänkte sig inte så mycket för då. Man var drabbad av panik för att ens barn skulle bli misskött från start för att det hade usla tanklösa föräldrar.

Inga kommentarer: