söndag 5 april 2009

Papa ser på TV- Mysdeckarna revisited

Saknar du känslan från dom softa coola deckarna från 80-talet som Magnum, Remington Steele och Par i hjärter? Det görs faktiskt även idag några serier i den genren.

  • Psych är inne på sin tredje säsong nu. I Sverige visades första säsongen häromåret men ingen fortsättning har kommit. Givetvis parafraserar dom stilen i originalen med en blinkning. Samtidigt innehåller den en charm som saknas annars. Det är ganska barnvänligt med barnslig screwball-humor och who dunnit-historier med avslutade historier. Jag älskar den. Och är inte ensam. Se här och här.
  • Monk har visats i ett antal år. I Sverige har den gått på Canal plus. Ska man likna den med en klassisk serie så är det i detta fallet snarast Columbo. Efter de första säsongena börjar historierna bli lite svagare och konceptet bli lite uttjatat. Men de tidiga avsnitten är riktigt bra gammaldags deckargåtor.

2 kommentarer:

Knas och kalas sa...

Prövade Natalies café idag på din rekommendation. Uppfyllde dumplingsförväntningarna, men dekoren var om möjligt ännu mer "speciell" än jag förstått. Skulle dock kunnat äta dubbelt så många dumplings mot vad som serverades.

Hälsningar från hungrigamamman

Papa sa...

Kul att du uppskattade det. Dom har ökat menyn rejält nu med olika varianter så jag återkommer och provar nya med jämna mellanrum.