onsdag 5 november 2008

Saker som gör en pappa lite trött, 3

Varför är det så lockande med vatten för ett litet barn. Och det gör ingen skillnad om vattnet finns i en fontän, i bakaret, i vattenkranen eller i toaletten.

Picture this-
En pappa är riktigt riktigt nödig efter en dag med barnpassning och kaffe av varierande kvalitet. Så efter att ha bytt blöja vid skötbordet så vill pappan gärna göra sina behov inne på toaletten han med. Han son är för stor för att placeras i babysitter (och ni som tänkt föreslå att placera honom i barnstol kan glömma det för det funkar bara när han är fastspänd, annars kliver han ur). Pojken får stå bredvid och titta på medan hans far förevisar hur det hela går till. Tror ni han står stum av beundran och stirrar på denna händelse, eller kanske ointresserad kollar in lampan i taket? Icke sa nicke. Han pekar först glatt förtjust, skriker sedan "titta" och rusar fram mot toalettstolen. Pappan får försöka fösa bort honom mot kroppen för att hindra honom från att sträcka ner sina händer i strålen. Och när det har spolats så får man slita bort den unge mannen som nu har ett fast grepp om toasistsen som han lyfter och stänger. Sen återstår bara att tvätta händerna gemensamt vilket ju leder till ett ramaskri när sedan den roliga plask-leken upphör. Det är bara att knipa framgent. Nog ska njurarna vara gjorda att tåla en hel del?


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har ett förslag: sitt ner och kissa! Det funkar, jag har själv prövat det.

Farfar Gösta

Papa sa...

Sitta och kissa? Kanske måste behandla ämnet separat men faktum är detta- män STÅR upp och kissar. Så är det! En anledning är att annars får man inte ut allt helt enkelt.